torstai 5. maaliskuuta 2009

Parkkihallin vastaisen adressin tavoitteena yli viisi tuhatta nimeä

Useat paikalliset järjestöt ja yksityiset kansalaiset ovat asettuneet vastustamaan Kirkkopuiston parkkihallihanketta ja muodostaneet Pakkia parkkihallihankkeelle –kansalaisliikkeen. Adressi parkkihallihanketta vastaan ja toimivan joukkoliikenteen puolesta löytyy osoitteesta:

http://www.adressit.com/pakkiaparkkihallille

Adressiin tavoitellaan yli viittä tuhatta nimeä. ”On kummallista, että erilaisten joukkoliikennemuotojen kehittäminen on unohdettu tyystin ja saastuttavan yksityisautoilun tukeminen nähdään kaupunkikeskustaa elävöittävänä tekijänä”, kansanliikkeen puuhamies Johannes Kuhmonen ihmettelee. Toteutuessaan parkkihallin sisään- ja ulosajorampit tulisivat kaupungin keskeisimmän joukkoliikennekadun varrelle, mitä kansanliikkeessä pidetään kestämättömänä.

Keskustassa on seitsemän parkkihallia, joista osa on vajaakäytössä. ”Valtiontalon tontille mahdollisesti rakennettavan liikekiinteistön tarvitsema pysäköintitila löytyy varmasti muutoin kuin Kirkkopuistoa mylläämällä”, toteaa Anni Pursiainen, niin ikään Pakkia parkkihallihankkeelle –kansanliikkeestä. Hallihanke myös heikentäisi peruuttamattomasti Kirkkopuiston kulttuuriarvoa ja alueen viihtyisyyttä.

Tiedotteen kirjoitushetkellä adressissa on jo 385 allekirjoitusta. Se tullaan luovuttamaan Jyväskylän kaupunginvaltuutetuille.

Lisätietoja:

Anni Pursiainen, 040-5252870, anpursia[at]jyu.fi
Johannes Kuhmonen, 041-5025556, johannes.kuhmonen[at]gmail.com
Pakkia parkkihallihankkeelle -kansalaisliike

1 kommentti:

  1. Miten saavun vähän kauempaa kauppaan keskustaan? Julkisilla? Just joo.. Tuutko arvon puuhamies Johannes Kuhmonen mun kanssa sitte kantaa ostokset kauas parkkiin autolle/bussiin ja bussista kotiovelle? Tuskin!

    Kuitenkin juuri nyt olisi hyvä pitää vanhat kulutustottumukset päällä. Ei taantumaa tulla voittamaan jäämällä vain kotiin ja olemalla ostamatta mitään. Olisi sangen ikävää, mikäli taantuma jatkuisi pidempään vain sen takia, että ihmiset eivät viitsi lähteä bussilla kaupunkiin kauppoihin, johtuen ilmastonmuutoksen nojalla torjutusta parkkitilasta.

    VastaaPoista