torstai 5. maaliskuuta 2009

Ei kiirehditä Kirkkopuiston kaavaa

Kirkkopuiston kaavan kerrotaan tulevan kaupunginvaltuuston päätettäväksi jo maanantaina 16.3. Muistutukset kaavaan tulee jättää perjantaihin 13.3. mennessä. Missä välissä kaava oikein ehtisi tällä aikataululla käydä kaupunginhallituksessa ja tarvittavissa lautakunnissa ennen valtuustoon menoaan? Kuinka noin nopeassa ajassa ehdittäisiin käsitellä kaavaan tulleet muistutukset riittävällä tarkkuudella?

Vaikuttaa hyvin vahvasti siltä, että kaava yritetään vain runnoa läpi mahdollisimman nopeasti vastalauseita kuuntelematta. Kyse on kuitenkin kaupungin pitkän tähtäimen tulevaisuudesta ja asiaa olisi syytä harkita hyvin tarkasti. Monet kaupunkilaiset ja järjestöt ovat asettuneet hanketta vastaan. Ei parkkihallia vastusteta vain vastustamisen halusta vaan sen vuoksi, että asukkaat kokevat viihtyisän ja helposti joukkoliikennevälineillä saavutettavan kaupunkikeskustan tärkeänä.

Kaavaa ei siis ole syytä kiirehtiä. Se tulee käsitellä asianmukaisesti ja huolellisesti kaupunkilaisten mielipidettä kunnioittaen. Vastuullisinta ja asukkaita kunnioittavinta olisi, että kaupunginvaltuusto päättäisi kaavasta vasta huhtikuun kokouksessaan.

Anni Pursiainen
Pakkia parkkihallihankkeelle -kansalaisliike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti