lauantai 28. helmikuuta 2009

Ei parkkihallia Kirkkopuistoon

(Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu 27.1.2009)

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii, että Kirkkopuistoon suunniteltu parkkihalli jätetään rakentamatta. Noin 330 uutta parkkipaikkaa tuova ns. P-Paraati toisi Jyväskylän keskustaan lisää päästöjä ja melusaastetta, sekä vaarantaisi Kirkkopuiston aseman tärkeänä virkistyskohteena. Hyväksymällä ehdotuksen parkkihallista kaupunginvaltuusto ilmaisee suoran tukensa yksityisautoilun kasvulle.

Keski-Suomen Vasemmistonuorten mielestä parkkitilan lisääminen ei tue Jyväskylän kaupungin markkinoimaa kestävää kehitystä. Lisäksi keskustan parkkihalleista vilkkaimpinakin päivinä ovat täynnä vain Sokoksen, Anttilan ja Jyväskeskuksen parkkihallit - ja tilaa löytyy silloinkin P-torilta ja P-Asemalta sekä P-Kolmikulmasta. Parkkihallin rakentamista ei voida myöskään puolustaa väittämällä, että Kirkkopuiston parkkihalli vähentäisi automarkettien kasvavaa kävijämäärää, sillä keskustassa asioivat eivät kuulu suoranaisesti samaan kuluttajakuntaan. Kirkkopuiston ympärillä on myös vilkkaasti liikennöity kevyen liikenteen väylä. Autoliikenteen lisääntyminen aiheuttaisi vaaratilanteita kevyelle liikenteelle.

Uuden parkkihallin sijaan kaupungin tulisi panostaa julkisen liikenteen toimivuuteen ja nykyisten parkkihallien käytön tehostamiseen. Monissa keskisuurissa kaupungeissa keskustan
parkkiongelmat on ratkaistu toimivan julkisen liikenteen avulla. Parkkihallien rakentaminen ei ole myöskään ekologisesti pitkällä tähtäimellä järkevä ratkaisu.

Lisätietoja:
pj. Johannes Kuhmonen / Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry
keski-suomi[ät]vasemmistonuoret.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti