keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kansanliikkeen kuulumiset

Pakkia parkkihallille –kansanliike on ollut huomattavan aktiivinen, vaikka blogin päivitys onkin hetkeksi jäänyt! Torstaina 23.4. klo 18 järjestämme keskustelutilaisuuden parkkihallista kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa. Tapahtumaan tulevat puhumaan Anna Autere (vihr), Pertti Reinikainen (sdp) sekä Jaakko Selin (kok). Tervetuloa kuulemaan kolme erilaista näkökulmaa asiaan sekä esittämään päättäjille tiukkoja kysymyksiä!

Seuraava kokouksemme on tiistaina 14.4. klo 18 Sohwin kabinetissa, tervetuloa mukaan sekä uudet että vanhat toimijat!

Tällä hetkellä keräämme myös nimiä adressiin kaupunginkirjastolla, Vakiopaineessa ja Ekolossa. Työn alla ovat lisäksi yhteinen kuntalaisaloite sekä nettisivut. Adressin voi allekirjoittaa myös osoitteessa: http://www.adressit.com/pakkiaparkkihallille

Luovutimme adressin jo kertaalleen kaupunginvaltuustolle 16.3. Sen ehti allekirjoittaa vain kahdessa viikossa yhteensä 1858 ihmistä. Pienelle paikalliselle adressille tämä on varsin hyvä määrä. Päätimme jatkaa nimien keräystä, sillä haluamme valtuutettujen ymmärtävän, kuinka laajaa parkkihallin vastustus kaupungissa on. Kaksi viikkoa oli myös todella lyhyt aika, ja nyt katsotaankin mihin pystään kuukaudessa.

Tässä vielä lyhyt katsaus kansanliikkeen aikaisempaan toimintaan ja tapahtumiin:

Helmikuun 11. päivä järjestimme hyvin onnistuneen ja suositun mielenosoituksen nimellä Pakkia parkkihallihankkeelle – järjestöt kestävän kaupunkisuunnittelun puolesta. Tapahtumassa äänekäs kulkue marssi Kolmikulman edestä Paraatiaukiolle. Perillä useiden järjestöjen edustajat ja yksityiset ihmiset pitivät puheita ja esittivät vaihtoehtoisia näkemyksiä kaupunkitilan kehittämisestä. Mielenosoituksessa oli työmaateema, ja tilaisuuden lopuksi työkalut heitettiinkin yhdessä hankeen. Paikalla oli yhteensä noin 80 ihmistä ja pakkassäässä tarjolla lämmintä mehua ja keksejä.

Paikallislehti Keskisuomalainen teki mielenosoituksesta videon.

Kirkkopuiston kaavan piti tulla helmikuussa kaupunginvaltuuston käsittelyyn, mutta esteellisyystapauksen vuoksi asia lykkääntyi. Tämä antoi kansanliikkeelle lisää aikaa toimia. Seuranneen kuukauden aikana tapahtuikin paljon: perustimme adressin johon keräsimme nimiä sekä netissä että kaupunginkirjastolla päivystäen, perustimme irc-kanavan, postituslistan sekä tämän blogin, lähetimme sähköpostitse kirjeen valtuutetuille ja useat järjestöt sekä yksityiset kansalaiset jättivät Kirkkopuiston kaavaan oman muistutuksensa.

Maaliskuun 11. päivä järjestimme kaupungintalon edustalla tapahtuman nimeltä Tamppaustempaus Kirkkopuistossa – tallotaan parkkihallihanke! Tempauksessa tamppasimme lumeen useita pysäköintikieltomerkkejä, huusimme reippaita iskulauseita ja sytytimme tulet kestävän kaupunkisuunnittelun ja toimivan joukkoliikenteen puolesta. Varsin viime tippaan jääneestä tiedotuksesta ja Keskisuomalaisessa olleesta ajankohtavirheestä huolimatta tempauksessa oli paikalla noin 30-40 henkeä.

Kansanliikkeen medianäkyvyys on ollut varsin hyvä. STT kiinnostui aiheesta jo ennen kuin lehdistötiedote adressistamme oli ulkona. Olemme näkyneet ja kuuluneet paikallislehtien lisäksi mm. Ilta-Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Länsi-Savossa, Ylen Alueuutisissa sekä Radio Jyväskylässä.

Uusi esteellisyystapaus esti Kirkkopuiston kaavan käsittelyn maaliskuussa kaupunginvaltuustossa ja kaava asetettiin jälleen uudelleen nähtäville 24.4. asti. Pakkia parkkihallille –kansanliikkeen mielestä Jyväskylään ei tarvita yhtään uutta parkkihallia. Toivottavasti lisäaika saa myös kaupungin päättäjät ymmärtämään tämän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti